Week van de Werkstress?!

Deze week is het de Week van de Werkstress. Klassiek het moment waarop veel organisaties roepen hoe veel ze van werkstress weten en waarom je vooral met hen in zee moet gaan om medewerkers van stress af te helpen. Vaak zijn medewerkers al uitgevallen, ze zijn al ziek thuis door aanhoudende stress en werkdruk. Uit het TNO Factsheet van 2022 blijkt dat eén op de zeven (!) werkenden last heeft van burn-out klachten. Dat zijn 1,3 miljoen mensen. Dit zorgt voor 11 miljoen (!) dagen per jaar dat werkenden ziek thuis zitten door werkstress. Dat zijn er 1,6 miljoen meer dan in 2020. Laat dit even op je inwerken………

Waar zijn we nu eigenlijk mee bezig?!

Natuurlijk weten wij bij Brainwave veel van wat stress betekent en wat het met je lichaam en geest doet, maar eigenlijk willen wij liever de Week van de Veerkracht in het leven roepen! Een week waarin er aandacht is voor veerkracht, plezier en gezondheid.

Stress is, kortdurend, helemaal niet ongezond. We willen helemaal geen medewerkers die nooit werkdruk en stress ervaren. Werkdruk en stress zorgen ervoor dat medewerkers en organisaties vooruitkomen. Het is nodig dat we soms onder druk staan om iets te presteren. Het wordt alleen een probleem als die werkdruk veel te lang duurt.

Hoe kun je als medewerker (ja, jij!) op een goede manier omgaan met werkdruk. Dat is, volgens ons, dé focus die we moeten hebben als we NU willen leren veerkrachtig en gezondheid te zijn en blijven. Hoe ga je met diverse situaties in je leven om? Hoe stel je prioriteiten? Hoe ontspan je? Hoe ga je met anderen om? Hoe zorg je dat er een werkklimaat is waar er openheid is over werkdruk en werkstress? Hoe zorg je in het hier en nu dat medewerkers veerkrachtig en gezond zijn en blijven?

Wij denken graag na over preventie van ziekteverzuim en allerlei stress-gerelateerde klachten. Wij denken graag mee met (organisaties en) medewerkers hoe je het voor elkaar krijgt dat je werkplezier en gezondheid op nummer 1 zet. Wat vraagt dat van medewerkers? En wat vraagt dat van organisaties?  

Brainwave is ontstaan uit Hera Inzetbaarheid. Hera houdt zich bezig met organisatie-advies op deze thema’s. Brainwave zet in op individuele begeleiding. Hoe kan die medewerker beter leren omgaan met stress en werkdruk om beter voor zichzelf te zorgen en uiteindelijk dus ook voor de organisatie waar deze medewerker voor werkt?  


Meer weten wat Brainwave voor jou (en je organisatie) kan betekenen in de preventie van ongezondheid? Leg contact via hallo@brainwave.nu.

Interesse in de dienstverlening van Hera Inzetbaarheid? Kijk op www.hera.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *