Haal ik nog wel genoeg plezier uit m’n werk?

Haal ik nog wel genoeg plezier uit m’n werk? 

Werk is een belangrijk onderdeel van je leven. En ruwweg tussen 20 en 40 uur bezig zijn met werk waar je geen energie uithaalt gaat op een gegeven moment z’n tol eisen. In deze blog delen we de signalen met je waaruit je minder werkplezier of een minder brandend ‘vuurtje’ kunt herkennen. In de volgende blog helpen we je om meer zicht te krijgen in je natuurlijke talenten en anders te kijken naar je (droom)baan.  

Jij haalt geen plezier meer uit je werk als je:

 • In de ochtend al met lood in je schoenen opstaat en moe wordt bij het idee dat je ‘moet’ werken;
 • Steeds vaker moeite hebt om overzicht te bewaren over je taken en actiepunten; 
 • Al een tijdje geen nieuwe uitdagingen/ projecten hebt aangenomen;
 • Zelf ook minder of geen initiatief hebt genomen om nieuwe ideeën te ontwikkelen; 
 • Later dan je gewend bent reageert op (klant)mails;
 • Kortaf bent tegen je collega’s;
 • Contact met je collega’s of leidinggevende vermijdt; 
 • Vaker afspraken en deadlines vergeet; 
 • Continu op de klok kijkt of het al 17:00 uur is;
 • Meer dan voorheen kijkt naar vacatures; 
 • …. 

Herken jij je in meerdere punten? Dan kan het zijn dat jouw ‘vuurtje’ niet meer brandt, of in ieder geval minder hard dan het zou moeten.  Je haalt geen plezier en energie uit je werk. Sterker nog, je werk is een (dreigend) energielek. 

En nu? Geen paniek! 

Het gebeurt iedereen weleens dat het werk niet optimaal aansluit bij je vaardigheden, talenten en interesses. Het is goed om eens bij jezelf te onderzoeken wat er nou precies speelt. Misschien pas je simpelweg niet meer bij de werkomgeving. Of zijn er andere oorzaken? Als nou blijkt dat je ‘vuurtje’ al een langere tijd niet meer brandt dan is het goed om na te denken over wat je daar zelf aan kunt doen. Volgende week deel ik een blog met je hoe je de eerste stap neemt door bij jezelf te ontdekken waar je natuurlijke talenten liggen. 

Wil je in de tussentijd eens sparren over jouw werkplezier en veerkracht? Neem vrijblijvend contact op mee ons van hallo@brainwave.nu. Onze coaches denken graag me je mee!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *